Saate En Çok Yakışan Kordon Modelleri

Saate En Çok Yakışan Kordon Modelleri

Kadran ve kasadan sonra bir saati tamamlayan ve tarzını belirleyen en önemli parça, saatin kordonudur. Metal, deri, plastik, silikon, kauçuk ya da seramik olarak karşımıza çıkan kordon modelleri, saatin spor, şık ya da klasik stilini ortaya koyar. Alacağınız saatin hem sizin tarzınızı yansıtması hem de kıyafetlerinizle kolayca kombinlenebilmesi gerekir. Bu nedenle saatinizin kordonunu seçerken renk ve materyal özelliklerini göz önünde bulundurmanız gerekir. Metal kasalı saatlerde genelde deri ya da metal kordonlar kullanılır. Metal kasa ve deri kayış, klasik bir tarzın temsilcisidir. Çelik ya da metal örgü saatler ise rahat görünümlü, casual tarzlarda kullanılabilirler. Çelik kasalı saatler, aynı zamanda kauçuk kordonlarla da uyum sağlarlar. Kauçuk kordon çok daha spor bir tarza sahiptir. Plastik kasalı saatlerde ise en iyi tamamlayıcı silikon kayışlardır. Spor tarza sahip silikon kayışlar sahip olduğu geniş renk yelpazesiyle kullanıcıya farklı seçenekler sunar. Örneğin, saatinizin kadran ve kasasının rengiyle uyumlu farklı silikon kordonlar seçerek ve onları kıyafetlerinize göre değiştirip kullanarak saatinizi her kombininizin tamamlayıcısı yapabilirsiniz. Kayış modelleri yalnızca materyalden ibaret değil. Burada kordonun kalınlığı da devreye giriyor. Eğer ki şık bir tarzınız varsa ve saatinizi şık ya da abiye giysilerinizle tamamlayacaksanız, ince metal ya da deri kayış tercih etmelisiniz. Eğer ki saatinizi günlük yaşantınızda sürekli takacaksanız, orta kalınlıkta, fazla kaba durmayan kordon seçebilirsiniz. Spor saatlere en çok yakışan kordon modeli ise kalın kordonlardır. Bu kordonlar, hem geniş kasaya sahip spor saatinizi tamamlayacak hem de kendini de en az saatin kasası kadar öne çıkartacaktır.

Şık Kordonlar ile Saatinize Güzellik Katın

Değiştirilebilir saat kordonları, dilediğiniz zaman saatinizin tarzını değiştirebilme imkanı sunar. Örneğin deri kayışlı klasik görünümlü bir saatiniz varsa bu saatin kayışını silikon ya da kauçuk kordonla değiştirerek spor bir görünüm kazanabileceğiniz gibi; metal kordonlarla şık bir görünüme de sahip olabilirsiniz. Üzeri işlemeli ya da taşlı kordonlar seçerek şıklığınıza şıklık katabilirsiniz.

Bileğinize Uyumlu Saat Kordonlarını Keşfedin

Bileğinize uyumlu saat kordonlarını seçerken öncelikle kordon çeşitlerini yakından tanımanız ve bileğinizin ölçüsüne göre alışveriş yapmanız gerekir. Kordon çeşitlerini, artısı ve eksisiyle sizin için derledik. Deri saat kordonu: Rahat ve hafif deri saat kordonları bileği tamamıyla kavrar. Farklı renk seçenekleriyle her zevke hitap edebilir. Klasik ve retro saatlerle büyük bir uyum yakalayan deri kordonlar kolayca değiştirilebilir. Deri kordonun eksi tarafları ise çabuk yıpranıyor olması ve bakım ihtiyacının diğer saat kordonlarına göre daha fazla oluşudur. Su ile temasında koku yapabildiği için yaz aylarında kullanışlı değildir. Metal saat kordonu: Temizliği ve bakımı kolaydır. Dayanıklılığıyla ön plana çıkan metal saat kordonlarının şık bir görünümü olduğu gibi, spor tarzlarla da kolaylıkla kombinlenebilirler. Bu saat kordonlarının tek dezavantajı ağır oluşudur. İnce yapılı bilekler için uygun değildir. Kauçuk saat kordonu: Günlük yaşantınızda sürekli kullanacağınız bir saat seçiyorsanız, kauçuk kordon en ideal kordon tiplerindendir. Hem dayanıklı hem de hafif kauçuk kordonların çeşitliliği fazla ve fiyatları uygundur. Su ile temasında kolay kolay deforme olmadığı için yıpranma payı düşüktür. Bu kordonlar hava geçirmediği için terleme yapabilir ve bu nedenle genleşerek kopabilir. Kordon materyallerinin yanı sıra bileğinizin tipi ve ölçüsü de size uygun kordonu belirleyen önemli etkenlerdir. Eğer ince bir bilek yapısına sahipseniz ağır ve kalın kordonları değil, ince ve hafif kordonları seçmelisiniz. Eğer kalın bir bilek tipiniz varsa enli ve ağır metal kordonları da tercih edebilirsiniz.

Kordon Değişimi Yapmak Düşündüğünüzden Daha Basit

Saatinizin kordon tipine göre kordonun değişim tekniği değişir. Deri veya hasır örgü kayışlarınızı değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1- Kordonu değiştirmek için uygun aleti bulmanız gerekir. Bu alet genellikle saat kutunuzun altında bulunur. Eğer ki kutuda yoksa siz bunun yerine ince bir küpe ya da iğne kullanabilirsiniz.

2- Yaylı çubuğu gevşetmeniz gerekir. Yaylı çubuğu tırnağın yanındaki delikten itmek için, aletin dar ucunu kullanın. Yaylı çubuk itildiğinde delikten çıkacak ve diğer tırnaktan da kolayca ayrılacaktır.

3- Kayışı saatten çıkarın ve yaylı çubuğu içinden alın. Aynı çubuğu yeni kayışı takmak için kullanın.

4- Yeni kayışı takmak için, yaylı çubuğu her iki ucu da görünene kadar saat kayışının deliğinden itin.

5- Yaylı çubuğun bir tarafını tırnaktaki deliğe takın ve diğer ucunu karşısındaki tırnakta bulunan deliğe itin.

Saat kordonu hangi renk olmalı?

Saat kordonda renk seçimi yaparken saatinizin kadran rengiyle uyumlu bir ton seçmelisiniz. Aynı zamanda saat kadranının üzerindeki yazı karakteriyle ve kadranın tarzıyla da uyum sağlamaya özen göstermelisiniz.

Metal kordon mu deri mi?

Bu seçimi yaparken tarzınızın nasıl olduğu ve bilek yapınızın inceliği/kalınlığı çok önemlidir. İnce ve narin yapıda bir bileğiniz varsa metal saatler kolunuza ağır gelebilir. Bu nedenle deri kordonlar seçmekte fayda vardır; ancak kalın yapıda bileğiniz varsa metal kordonları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Gelelim dayanıklılık konusuna… Metal kordonlar deri kordonlara kıyasla çok daha dayanıklıdır ve daha az bakım gerektirir. Deri kordonların aşınma ve yıpranma payı daha yüksektir ve sıklıkla bakım gerektirir.

Saat kordonu ne kadar olmalı?

Bir saat kordonunun fiyatını belirleyen şey elbette kordonun hangi materyalden üretildiğidir. Piyasada 100₺’den 2000₺’ye kadar uzanan farklı seçeneklerde saat kordonları bulunur. Burada belirleyici olan şey bütçeniz ve hangi tipte kordon seçeceğinizdir.