Bileğe Göre Saat Ölçüleri Nasıldır?

Bileğe Göre Saat Ölçüleri Nasıldır?

Yine aynı durum altın oran kuralında da geçerlidir. Saat kullanımında doğru boyutları yakalamak tıpkı bir yemek pişirmeye benzer. İhtiyaçtan fazla kullanılan baharatlar yemeğin tadını bozacağı gibi ihtiyaç duyulandan daha az baharat kullanmak ta yemeğin tadını eksik hissettirecektir. Burada bileğinizin anatomik yapısı ve kullanacak olduğunuz saatin anatomik yapısı oldukça önem arz eder. Bileğinizin boyutu 15 cm den daha kısa ise kullanacak olduğunuz saatinizin kasa çapı 38 mm, 15 ve 18 arasında ise 40 mm veya 42 mm kasaya sahip bir saati kullanmanız sizin için daha ergonomik ve estetik olacaktır.

Bilek boyunuz 20 cm den daha fazla ise güzel ve estetik bir saat deneyimi için 44 mm veya 46 mm ye sahip saatleri kullanmanızı tavsiye ederiz. 

Saatteki Simetri ve Bilek Boyutları

Günümüzde birçok saat modeli ortaya çıkmıştır. Mekanik saatler, dijital saatler veya akıllı saatler hangisini tercih edecek olursanız olun dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar mevcuttur. Burada saatinizin kadranında herhangi bir yamulma veya kayma olması durumunda saatinizin tüm estetiği tamamen ortadan kaybolacaktır. Bilek boyutunuzu en kaba tabirle üç şekilde kategorize edebiliriz. Bunlar; ince bilek, normal bilek ve kalın bilek diyebilirsiniz.

 Saatin Kasa Çapı 

Temelde saatin kasa çapı 38 mm ile 42 mm arasında değişmektedir. Bu saatlerin kalınlığı ise ortalama 7 mm yi bulmaktadır. 42 mm ve üstü kasa çapına sahip saatlerde 9 mm ve üstü kalınlıkları görmek mümkün olacaktır. Kasa çapı tercihinde bilek boyutunuzun önemli olduğunu unutmayınız ince bir bilek üstünde 44 mm kasa çapına sahip bir saatin güzel durması beklenemez. Hatta bileğinizde emanet gibi duracaktır.

Saat Kordon Genişliği 

İyi bir orantıya sahip saatin kasa çapı ve kordon genişliği arasında bir oran vardır. Bu oranı ½ dir. Yani saatin kasa çapının yarısı saatimizin kordon boyunu vermelidir. Kısa bir örnek üzerinde gösterecek olursak; saatimizin 38 mm bir kasa çapı olsun, bu saatin kordon genişliği 19 mm olmalıdır. 40 mm lik bir kasa çapı olan bu saatin kordon genişliği 20 mm olmalıdır.

Bileklerinizi dikkate alarak yapacak olduğunuz bu seçimde zorlanırsanız şöyle bir alternatif seçenek te mevcuttur. Saatin kasasını alırsınız ve daha sonra daha uygun ve hoşunuza giden bir kordon ile değiştirirsiniz. Bu seçecek kasa seçiminden sonra daha kolay olacaktır.

Saat Kordon Malzemesi

Saatinizde kullanılan malzemelerin görsel güzelliği elbette önemlidir fakat dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise malzeme kalitesidir. Saatinizin dayanıklılığı ile doğrudan ilişki içerisinde olan malzeme kalitesi kordon ve kasa olmak üzere iki başlık şeklinde ele alınabilir.

Kordon malzemeleri plastik, gerçek deri, suni deri, metal, silikon vb. malzeme olarak karşımıza çıkmaktadır. Burada kordon tercihinde bulunurken giyim tercihiniz de önemli bir yer alacaktır. Resmi bir kıyafet ile silikon veya plastik malzemeden yapılma bir saat kullanmak kesinlikle uygun olmayan bir görünüme neden olacaktır. Çünkü gittiğiniz mekanın veya katıldığınız etkinliğin ağırlığı saat kordonu tercihinizi ve kıyafet tercihinizi gözden geçirmenize gerek duydurabilir. Klasik giyimlerde daha çok şık ve mat bir deri kordon işinizi görecektir. Bunu yanında metal bir kordon tercih edecekseniz koyu gri veya siyah bir metal kordon da mat renklere sahipse kullanılabilir. Kordon malzeme kalitesinin yanı sıra kasada kullanılan malzemelerin de suya, çizilmeye dayanıklı olması önemlidir. Şık ve güzel bir saatin en ufak bir kazaca çizilmesini istemeyiz değil mi ? Burada saatin cam kısmını da unutmamak gerekir. Kaliteli bir cam hem saatin temizliği için önemliyken hem de dokunmatik özelliklere sahip saatlerin kalibrasyon noktalarını daha iyi algılamasında önem arz eder.

Saatin Detayları

Saatinizin detayları çok geniş bir başlıktır aslında. Burada kişisel tercihler ön plana çıkmaktadır. Örneğin elinizde bir akıllı saat var ve kadranını içinde yüklü bulunan temalardan değiştirebiliyorsanız burada tüm tasarruf size kalmıştır. Örneğin saatinizin şarj durumunu, attığınız adım sayınızı, o gün ki hava durumunu, mesajlarınızı aynı ekranda görebileceğiniz gibi bu saydığım birkaç özellikten sadece bazıları da saatinizin kadranında görebilirisiniz. Burada önemli olan sizin tercihlerinizdir. Bunların yanı sıra ekranda kronometre, takvim ve sayıların boyutu da sizin için önemlidir. Çünkü bileğinizde hoş duran deri kordonlu bir akıllı saatinizin var olduğunu düşünelim. Bu saatin üstündeki detayların örneğin takvimin büyük sayılarla yazılması bileğiniz ve saat arasında bir denge problemi yaşatacaktır. Bu uyumsuzluk maalesef ince bilekli bireylerde daha fazla ortaya çıkmaktadır. Eğer saatiniz ve bileğiniz gerçekten uyumluysa burada saatinizin sayıları sizin bilek yapınızla da uyumluysa o saat sizin için biçilmiş kaftandır.