Saat camı değişimi nasıl yapılır? sorusunu bu başlığın altında gelin birlikte inceleyelim. Akla gelen ilk sorulardan birkaçı şunlardır, saat camı değiştiğinde saatim eskisi gibi çalışır mı? Saat camları değişiminde, gözle görülür bir değişiklik olmaz ve kaliteli bir saat camı değişimi ile herhangi bir mekanik arzılanmada olmaz. Ama saatlerinizde dikkat etmeniz gereken birkaç özellikten birisi, saat cam seçimlerinizi özenle yapmalısınız. Saat camlarında en dayanıklı ve uzun süreli camlar arasında, mineral yapıya sahip camlar en önde gelmektedir. Saat alımlarınızda mineral cam yapısına sahip camlar tercih etmeniz, saatinizin uzun ömürlü olmasına yardımcı olacaktır. Saatinizede gösterdiğiniz özen ile saatinizi daha sağlıklı bir şekilde kullanabilirsiniz. Ama yaşadığınız bir aksilik ile saatinizin camını değiştirmek zorunda kaldınız. Yapabileceğiniz en sağlıklı adımlardan bir kaçı, saatinizin yetkili servis birimine bildirmek ve saatinizin garanti belgesi kapsamında hareket etmeniz sizin için en sağlıklı olan yoldur. Konuşulduğu üzere saat camı değiştirilince mekanik ve fiziksel olarak eskisi gibi sağlıklı olmaması sadece bir varsayımdır. Bunun sebebi kalitesiz saat camları değişiklikleridir.
Saat Camı Değiştirirken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?
Saat camlarınız kaza sonucu veya herhangi bir aksilik gerçekleşmediği sürece değiştirilmemelidir. Herhangi bir aksilik sonucu saat camı değişikliğine gidilecekse yapılması gerekenler arasında, saatinizde yaşanan sorunu yetkili servis birimine bildirmektir. En sağlıklı yöntem ise saatinizin garanti kapsamında tamir edilmesi veya değiştirilmesi en sağlıklı yöntemlerden biridir. Peki saat camı değiştirirken nelere dikkat etmelisiniz? Yetkili servis birimlerine dikkat edilmelidir. Genellikle kendi saat markanızın yetkili servislerine teslim etmelisiniz. Zarar görmüş saat camını kaliteli bir saat camı ile değiştirmelisiniz. Saat markanız dışında bir yere değiştirecek iseniz dikkat etmeniz gereken şeylerden biri, saatinizin camını değiştirecek kişi tecrübeli ve usta olmalı. Yeni konulacak camın kalitesini özenle seçmelisiniz yada seçtirmelisiniz.
Hangi Saat Camını Tercih Etmeliyim?
Saat camı değişikliğinde sorulan sorular arasında yer alan hangi saat camını tercih etmeliyim? Sorusunu gelin birlikte inceleyelim. Kaliteli saat camları arasında yer alan minerali camlar en çok darbeye dayanıklı yapıya sahiptir. Buna ek olarak safir saat camları da oldukça dayanıklıdır. Bu iki saat camı bütün saat camları arasında darbeye ve aksiliklere karşı dayanıklı camlar arasında yer almaktadır. Saatinizde cam değiştiricekseniz bu iki cam arasından seçim yapabilirsiniz.
Saat Camı Çeşitleri Nelerdir?
Saat camı çeşitleri 5 ana gruba ayrılmaktadır. Bunlar; 1) Mineral saat camı, 2) Safir saat camı, 3) Kristal saat camı, 4)Mika saat camı ve 5) Antirefle saat camı. Bu 5 farklı saat camlarının her birine ait özellikler bulunmaktadır. İlk olarak Mineral saat camını inceleyelim. Mineral saat camları darbeye karşı son derece koruyucudurlar, cam yapıları ve gördüğü işlemler sayesinde, kırılma, çizilmeye karşı son derece dayanıklıdır. İkinci olarak Safir saat camları Mineral saat camlarda olduğu gibi darbelere çiziklere son derece dayanıklıdır. Bu kadar dayanıklı yapıya sahip olması sebepleri arasında 9 MOH’luk bir dayanıklılığa sahiptir. Üçüncü olarak kristal saat camı, diğer camlara kıyasla üretilmesi daha zor ve hassastır. Kristal saat cam yapısına ait özellikler arasında, en önemlilerinden biri, kolay işlenebilir olması, ışık yansımasını ve yayılmasını en verimli şekilde sağlar. Dördüncü olarak Mika saat camları, en önemli özellikleri arasında ısıya dayanıklı yapıları bulunmaktadır. Isıya dayanıklı ve yalıtkan yapıları ile birçok alanda kullanılırlar. Diğer bir adı ise organik camdır. Mika camı günlük hayatlarımızda oldukça fazla görürüz örneğin, araba camlarında. Kırılabilen ama kırılan parçalarını bir bütün koruyan bir yapıya sahiptir. Beşinci olarak Antirefle saat camları, diğer bir deyişle yansıtmaz camlar olarak adlandırılırlar. Özellikle akıllı saatlerde kullanılan Antirefle saat camları cam yokmuş hissi vermek için kullanılır ve gelen güneş ışınlarını emer ve yansıtma yapmaz.