Taşlı Saatler

Taşlı Saatler

Taşlı Saatler ile Tarzınızı Yansıtın!

Kol saati denildiğinde aslında temel bir estetik zevkinden ve bir birikimden bahsetmek mümkündür. Kişisel bir estetik parça olarak ele alınabilecek olan kol saatleri, farklı kasa ve kadran özellikleri paralelinde kullanıcıların beklentilerine karşılık vermektedir. Günümüzde birçok ünlü saat markası, tasarım ve kalite olarak birbirinden farklı saat çeşitleri ile kullanıcılara hitap ederken, her kullanımda kişinin kendisini özel hissedebileceği saatleri üretmeye devam etmektedir. Taşlı saat modelleri bu kapsamda değerlendirilirken bu saatler hem estetik olarak farklı bir duruş sergilerken hem de kullanıcıya şıklığın ve özgün tasarımın zevkini sunmaktadır. Taşlı saatler genel olarak ele alındığında kasa üstünde taş işlemelerin ve profesyonel yerleştirmelerin kullanıldığı gözlemlenmektedir. Kasa üzerinde yer alan taşlı tasarımların yanında bir de kadran üzerinde yer alan ve akrep ile yelkovan üzerinde kullanılan taş işlemeli tasarımlar da mevcuttur. Taş kullanılarak tasarlanan ve üretilen kol saatleri hem erkek hem de kadın modelleri ile oldukça farklı ve şık bir görünüm yakalamak mümkündür.

Taşlı Saat Modelleri

Taşlı kol saatleri düşünüldüğünde, bu saatlerin hem göz alıcı hem de oldukça dikkat çekici bazı özelliklerinden bahsetmek mümkündür. Saatte taş kullananlar ele alındığında saat markaları çeşitlilik göstermektedir.

Kadın Taşlı Saat Modelleri

Kadın saat modelleri birbirinden farklı renk, kadran ve kasa çeşidi ile saat sektörünün en hareketli ve modayı yakından takip eden alanı olarak ele alınmaktadır. Kadın saatlerindeki bu çeşitlilik, kol saatlerinin kullanılan diğer aksesuarlara uygun olacak şekilde eşleşmesinden ileri gelmektedir. Bununla beraber kadın saat modası, hem mevsim hem de renk açısından birden fazla seçeneğin değerlendirilmesini gerektirdiğinden taş işlemeli ve taş kullanılarak üretilen saatlerde de benzer çeşitlilik vardır. Kadın saat çeşitleri taşlı modelleri ele alındığında en çok karşımıza çıkan ve tercih edilen modeller arasında saat kasasına işlenen taşlı saat modelleridir. En çok bilinen ve önde gelen saat markalarının taşlı saat modelleri hem renksiz parlak taşlar ile üretilebilirken hem de pembe, yeşil, mavi gibi çeşitli renkli taşlar da kullanılarak üretilebilmektedir. Kasanın haricinde bir de kadrana taş işlenen saat modelleri de sıklıkla tercih edilebilmektedir. Taş işlemesinin kadranda olduğu saatler genellikle rakam göstergeleri ile kadranın içindeki motif ve desen ile uyumlu olacak şekilde tasarlanmaktadır. Her iki şekilde de kullanılan taş işlemeler, kadın kol saatlerine şık bir tasarım detayı kattığı gibi saatin tek başında göz alıcı bir unsur olarak ön plana çıkmasını da sağlamaktadır.

Erkek Taşlı Saat Modelleri

Erkekler için özel olarak tasarlanan ve üretilen kol saatleri genellikle çok fazla detaylı ya da çok gösterişli olmayan, maskülen ve keskin tasarım çizgisine sahip olan saat modellerinden oluşmaktadır. Ancak özellikle son yıllarda erkek saat modellerinde de erkek taşlı saat seçenekleri ön plana çıkmaya başlamıştır. Genel kullanımda erkek kol saatleri sade ancak keskin tasarıma sahipken, taşlı modeller erkek kol saatlerine yeni ve farklı bir soluk kazandırmıştır. Erkek saatlerinde taşların kullanımı, kadın saatlerine kıyasla ağırlıklı olarak saatlerin iç mekanizması ve kadran üzerinde karşımıza çıkmaktadır. Saat kasasının içerisinde yer alan iç mekanik parçalarda kullanılan yakut, zümrüt, pırlanta gibi değerli taş kullanımı çok köklü bir kullanım geçmişine sahip bir tekniktir. Özellikle İsviçre saatçiliğinde kullanılan bu yöntem artık günümüzde lüks erkek saatlerinde yaygın bir şekilde tercih edilmektedir. İç mekanizmanın yanında erkek saat modellerinde iskelet saat modellerinde taş kullanımı da sıklıkla tercih edilmektedir. Kadran üzerindeki taş kullanımı ise genellikle minimal ve sade bir şıklık yansıtacak şekilde ustaca kullanılmaktadır. Erkek saat modellerinde özellikle son moda olan kol saatlerinde erkek saatlerinin seda, şık ve maskülen tarzını koruyacak şekilde taş kullanımı tercih edilebilmektedir.